Ahlsell – Ledande i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner

Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner, Kyl och GDS (Gör det själv). Koncernen har en årlig omsättning om ca 21 miljarder SEK och ca 4 800 anställda.

Ahlsell är Sveriges enda handelsbolag med heltäckande sortiment inom installationsområdet och med starka positioner inom samtliga produktområden. I övriga verksamhetsländer är Ahlsell en av de ledande aktörerna inom flera produktområden. Det är det personliga handslaget som skiljer Ahlsell från mängden – vårt möte med kunden och vårt engagemang. Det är därför Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

Ahlsell har centrallager i Sverige, Finland och Norge som hanterar stora mängder varor. Det svenska centrallagret ligger i Hallsberg och detta är ett av de största i Europa. I Hallsberg har vi ca 100 000 olika artiklar som är klara för snabba leveranser till kunder runt om i hela Sverige och även utomlands. På Logistikcentrum är vårt uppdrag att på ett så effektivt sätt som möjligt styra produktens väg från tillverkaren till kunden som ska använda produkten.

Ahlsell har ett kontinuerligt behov av kvalificerade medarbetare som vill växa och utvecklas tillsammans med oss. Vi strävar efter att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet och detta ställer höga krav på engagerade och delaktiga medarbetare inom alla kompetensområden. Genom att medverka i Tekniksprånget vill vi visa dig ett spännande ingenjörsarbete inom logistik.

Som praktikant hos oss kommer du att vara placerad på Logistikcentrum i Hallsberg och exempel på frågeställningar som du som praktikant kan komma att arbeta med är:

  • Att stötta projektledare i olika verksamhetsprojekt
  • Att genomföra analyser och utredningar
  • Att skapa uppföljningsrapporter av olika slag

Vår vision inom logistik är att genom effektiva processer och hög leveransförmåga vara det attraktivaste valet för kunden. Vi ska utveckla Ahlsells logistik till Världsklass! Vill du vara med?