AstraZeneca – En karriär som utvecklas dagligen. Matchar det dina ambitioner?

Välkommen till AZ Sweden Operations i Södertälje. En av världens största anläggningar för läkemedelstillverkning. Vi tillverkar allt ifrån läkemedelssubstans till tabletter och inhalatorer. AstraZeneca Sweden Operations i Södertälje har cirka 3100 anställda och är företagets största tillverkningsenhet globalt för läkemedel.

Härifrån kommer runt 30 % av AstraZenecas tillverkningsvolym. Vi producerar och levererar mer än 30 produkter i olika styrkor och beredningsformer till 100-talet länder i världen. Fem av AstraZenecas tio mest sålda läkemedel tillverkas av oss.

Att arbeta på AstraZeneca Sweden Operations innebär att arbeta i ett kreativt klimat. Vi jobbar enligt  Lean-filosofin med att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi har en arbetsplats som stimulerar och utvecklar, där vi vill att alla våra medarbetare ska kunna bidra med idér och förslag på hur vi kan bli bättre. Vi erbjuder goda karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands. 25% av vår personal har universitetsutbildning. Många av dem är ingenjörer och eftersom vi har en bred verksamhet så har vi ingenjörer med många olika ingenjörsbakgrunder. Kemi, maskin, industriell ekonomi, produkt- och design och bioteknik är bara några smakprov på de olika specialiseringar man kan ha som ingenjör hos oss.

Vi växer som företag i Sverige både inom vår forskning och vår tillverkning. Vi kommer inom de närmsta åren att bygga en biologisk tillverkningsenhet i Södertälje som kommer att generera 150-200 jobb.

För att vår produktion ska ligga i framkant och kunna konkurrera på världsmarknaden även i framtiden är vi beroende av nya generationer duktiga medarbetare som gillar teknik. Tekniksprånget ger oss chansen att visa upp vår fina verksamhet och ge dig smakprov på vilka spännande jobb som en ingenjörsexamen kan ge hos oss.

Som praktikant hos läkemedelstillverkningen på AstraZeneca får du pröva på hur det är att arbeta i en högteknologisk produktionsmiljö. Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik och gillar problemlösning. Är du en person med god initiativförmåga och god samarbetsförmåga? Då är du rätt person för oss.

Hos oss arbetar du med samma typ av uppdrag som våra anställda och ditt arbete kommer att vara ett viktigt bidrag till att driva verksamheten framåt.

”Mina 4 månader som praktikant på AstraZeneca har varit toppen! Alla har varit så vänliga och hjälpsamma och med tiden har jag känt mig mer och mer som en vanlig medarbetare och kollega. Det har varit en enorm möjlighet att få testa på livet som ingenjör och motiverande att vilja bli en tack vare alla processingenjörer! Att ha fått vara med och se allt som man gör i min grupp (från tekniska försök till förbättringsmöten) har varit väldigt intressant och givande” – Johan Ferm

”Det har varit en väldigt givande tid där man fick se läkemedelsindustrin ifrån olika håll och fick en helt unik inblick i AstraZeneca som verksamhet. Jag tar också med mig vetskapen om att som civilingenjör kan man jobba som nästa vad som helst” – Ida Isaksson

”Jag har främst fått arbeta med ett affärssystem som används inom AstraZeneca (SAP) och fått hjälpa till med att fixa till diverse småfel där. Har krävts mycket jobb och ansvar men har varit väldigt lärorikt och man känner sig uppskattad” – Simon Källberg

Varmt välkommen med din ansökan.