ÅF – Sveriges största teknikkonsultföretag löser framtidens utmaningar

För fjärde året i rad finns det nu möjlighet att söka praktikplats hos en av Sveriges populäraste arbetsgivare! Ta chansen till arbetslivserfarenhet inom ingenjörsyrket samtidigt som du skapar dig ett värdefullt nätverk inför framtiden.

ÅF är ett ledande teknikkonsultföretag med 9000 medarbetare och över 25 000 oberoende partners och specialister. Vi fokuserar på energi och miljö, infrastruktur, IT och industri. Vår bas finns i Europa, men vår verksamhet och kunder finns i hela världen. Genom att kombinera olika teknikområden och kompetenser skapar vi lönsamma, innovativa och hållbara lösningar för en bättre framtid. Vill du veta mer om oss? Läs mer här.

Vad får man göra som praktikant hos ÅF?

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är avgångselev, under 21 år och behörig att söka en ingenjörsutbildning. Under fyra månaders tid får du möjlighet att prova på ingenjörsyrket hos ÅF:s division Infrastructure, där du kommer att vägledas av en erfaren handledare. Genom Tekniksprånget får vi chansen att visa upp ÅF även för dig som eventuell framtida medarbetare. Allt för att du precis som vi ska stå rustad inför framtidens utmaningar.

ÅF är förutom ett ledande teknikkonsultföretag också en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi brinner för ingenjörskonst och att lösa framtidens tekniska utmaningar. Det är på ÅF det händer! Hos oss arbetar ingenjörer, miljöexperter och designers som med olika kunskaper samverkar för att skapa trivsamma och hållbara samhällsmiljöer där människor ska bo, arbeta och trivas. Det kan vara allt från projektering av vägar och kollektivtrafik till att skapa framtidens sjukhus, bostäder, belysning och akustik.

Som praktikant hos ÅF kommer du få chansen att jobba i projekt som bygger morgondagens samhällen. och få förståelse för hur det är att vara teknikkonsult. ÅF kombinerar avancerat ingenjörskunnande, förnyelse och modernaste teknik med mångårig tradition och förankring i svensk industri. Genom vår breda kunskap får vi förmånen att vara en resurs i en rad framtidsinriktade uppdrag inom de mest skiftande områden för både stora och små företag.

Hos oss får du tillgång till en ovärderlig kunskapsbank och en omfattande kollektiv kunskap. Med andra ord kommer du på ÅF att utveckla din kompetens både på djupet och på bredden. På ÅF är vi också passionerade. Vi uppmuntrar dig att göra det som du är bra på. Det är våra passionerade medarbetare som skapar ÅFs kreativa miljö där tankar och idéer får flöda fritt.