Ale kommun – Vi söker problemlösare som brinner för samhällsfrågor

Är du en problemlösare som brinner för samhällsfrågor? Ta då ett tekniksprång med Ale kommun. Ale kommun ligger strax norr om Göteborg och har 29 000 invånare. Vi är 2 000 personer som jobbar med att göra det lättare för Aleborna att leva. I Ale kommun är det nära till både storstaden och landet. Pendlingen är enkel med direkttåg från både Trollhättan och Göteborg.

Genom att tillhandahålla tjänster inom vatten och avlopp, renhållning, fastighetsförvaltning, projektering, miljöövervakning, energirådgivning, kart- och mätverksamhet bland annat, arbetar vi med allt det som får Ale kommun att fungera. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för Aleborna att leva. Då krävs det riktigt bra och engagerade medarbetare. Vill du vara med och bygga samt utveckla vår kommun så vill vi gärna komma i kontakt med dig. Välkommen med din ansökan!

Till hösten 2016 tar Ale kommun emot fyra praktikanter inom flera olika avdelningar. Specificera därför i din ansökan vid vilken/vilka avdelningar du helst vill göra praktik inom:

Utvecklingsavdelningen

Utvecklingsavdelningen i Ale kommun söker en praktikant som får möjlighet att delta i arbetet med att utveckla kommunens sociala och ekologiska hållbarhetsarbete. Som praktikant inom Tekniksprånget får du främst inblick inom det ekologiska hållbarhetsperspektivet genom det strategiska miljö- samt energi- och klimatarbetet. Du får också utföra arbetsuppgifter på egen hand.

Du kommer också att aktivt delta i avdelningens uppdrag med lokalförsörjning. Givetvis får du också inblick i avdelningens övriga arbete som omfattar övergripande ledning och styrning, folkhälsa, sociala investeringar och EU-samordning. Utvecklingsavdelningen ligger organisatoriskt under kommunstyrelsen och under praktiktiden ska du också få inblick i övriga avdelningars arbete.

Utbildning, kultur och fritid

Sektorn för utbildning, kultur och fritid och fritid söker en praktikant som kommer att medverka i ett antal större om- och nybyggnadsprojekt i samråd med föreningslivet. Du kommer att få delta aktivt i kommunens programarbete och projektering av byggprojekten i samarbete med föreningslivet och samhällsbyggnad. T.ex kommer du att få ingå i våra projekt för Vimmervi idrottsplats, en näridrottsplats i Skepplanda, en större ombyggnation av Jennylunds ridanläggning samt anläggande av friidrottsanläggning på Jennylundsområdet. Vi ser därför gärna att du har läst en teknisk gymnasieinriktning och att du är/har varit aktiv i föreningslivet inom idrott. Som person är du nyfiken och självständig. Du kan också uttrycka dig väl i tal och skrift och har lätt att få kontakt med olika människor.

Sektorn för samhällsbyggnad

Till Ale tar du dig snabbt med Alependeln vilket gör att fler och fler upptäcker vilken härlig kommun det är. Det gör också att det händer en massa spännande saker i vår kommun som vi på sektor samhällsbyggnad arbetar med.

Just nu är det bland annat ett stort fokus på att utveckla kommunen till att få två attraktiva småstäder samtidigt som vi skapar förutsättningar för att kunna ta hand om alla som vill bo här genom bland annat ny-, om- och tillbyggnader av skolor och förskolor. När kommunen växer är det också viktigt att arbeta med utbyggnad av gång- och cykelvägar, trafiksäkerhetsfrågor, avfallshantering, vatten- och avloppslösningar, bygglovsfrågor, kart-mät-GIS och miljöfrågor. Ja allt det (och lite till) arbetar vi med inom sektor samhällsbyggnad och vi ser verkligen fram emot att kunna ta emot en praktikant under hösten som vill prova lite olika arbetsuppgifter inom samhällsbyggnads olika verksamheter och upptäcka ingenjörens varierande och spännande vardag.

Vi söker dig som är engagerad, kreativ, nyfiken och samhällsintresserad. För att kunna ta dig mellan kommunens olika verksamheter är det nödvändigt att du har körkort. Välkommen!