Alfdex – Vi minskar lastbilars utsläpp av olja i naturen

Alfdex tillverkar separatorer som renar vevhusgas från lastbilars motorer, vilket bidrar till minskade utsläpp av olja i vår natur. Vi är världsledande leverantör av lösningar för rengöring av vevhusgaser från dieselmotorer. Även tillverkare av bussar, traktorer och entreprenadmaskiner använder vår teknik och vi levererar framförallt till USA, Europa och Japan.

Vevhusgaser är avgaser i en förbränningsmotor som läcker förbi kolvringarna ner i vevhuset och sedan ut ur motorn. Om gaserna inte renas drar dessa med sig olja ut i naturen. Fler och fler länder lagstiftar mot sådana utsläpp vilket är positivt för Alfdex men, framförallt för vår natur. Över en halv miljon fordon utrustas årligen med Alfdex separatorer och de flesta kända lastbilstillverkarna i västvärlden är våra kunder.

Vi finns i Landskrona i sydvästra Sverige och i Tumba utanför Stockholm samt ett litet försäljningskontor i Chicago. I Tumba har vi utveckling av nya produkter och i Landskrona tillverkar vi separatorerna. Alfdex har växt från att vara några få entusiaster i början på 2000-talet till att vi idag är ca 130 personer. Vi fortsätter förstås att växa eftersom våra produkter efterfrågas mer och mer allteftersom miljövetandet och miljökraven ökar.

Vi vill komma i kontakt med framtidens ingenjörer via Tekniksprånget. Därför söker vi nu efter dig som är intresserad av kvalitetsfrågor (reklamationer) eller produktionsfrågor (produktionsteknik eller kvalitet) till vår verksamhet i Landskrona. Vi ser gärna att tjejer söker praktikplats hos oss, teknikföretag som vi behöver få fram fler kvinnliga ingenjörer.

Välkommen med din ansökan!