Coca-Cola Enterprises – Praktik hos ett av världens mest välkända företag

Om man googlar Coca-Cola så får man över 200 miljoner träffar. Det säger något om vårt varumärke och hur många som känner till oss. Ni känner säkert till historien som startar så tidigt som 1886 när Dr. John S Pemberton blandade drycken för första gången. Coca-Cola Company är de som äger varumärkena och dem jobbar främst med produktutveckling och konsumentmarknadsföring, medan vi på Coca-Cola Enterprises är ansvariga för produktion, distribution, marknadsföring och försäljning i västra Europa. Vi är alltså två olika företag med samma varumärke i fokus.

Coca-Cola Enterprises i Jordbro tillverkar och distribuerar bland andra Coca-Cola, Fanta och Sprite. Hos oss kan man jobba inom många olika områden såsom kommunikation, marknad, försäljning och såklart inom hjärtat i vår verksamhet, lager och produktion. Vi har ett högt fokus på säkerhet, samhällsansvar och sist men inte minst kvalitet, vi tillverkar produkter av världsklass med medarbetare i världsklass. I Sverige är vi ungefär 800 personer som jobbar med Coca-Cola.

Vi erbjuder nu en spännande praktikplats inom produktion och lager där du kan se hela flödet från inkommande material till distribution till våra kunder. Vi söker dig som är tekniskt intresserad, vill lära dig mer om verksamheten och arbeta i team. Vi anpassar uppdragen utifrån dig som praktikant och de fokusområden vi har som företag. Områden som vi arbetar aktivt med är till exempel energibesparingar, planering och utnyttjande av resurser, underhållsplaner och reservdelar.

Du måste vara minst 18 år fyllda för att få jobba hos oss och du behöver kunna ta dig till och från Jordbro på ett enkelt sätt. Vi ser gärna kvinnliga sökande till praktikplatsen.

Från ett hemligt recept och en djärv idé med stolta traditioner skapar vi framtiden. Vår vision: En dryck till alla i Sverige varje dag, överallt, alltid. Självklart strävar vi alltid efter att driva vår verksamhet på ett miljömässigt, socialt och etiskt hållbart sätt. Coca-Cola Enterprises Sverige AB tillverkar, distribuerar, säljer och marknadsför några av världens starkaste varumärken inom dryck. På Coca-Cola Enterprises i Sverige är vi idag 850 stolta och engagerade medarbetare. Vårt huvudkontor, produktion och lager ligger i Jordbro strax utanför Stockholm och vi har regionala försäljningskontor i övriga landet. I vårt sortiment ingår bl.a. Coca-Cola®, Fanta®, Bonaqua®, MER® och Powerade®, Monster® och Burn®.