Frågor och svar

Att söka till Tekniksprånget är lite som att söka ett jobb. Du måste berätta om dig själv och ge arbetsgivaren du söker hos en bra inblick i hur du är som person. Nedan finns lite hjälpsamma råd om hur du gör för att söka.

När kan jag söka till Tekniksprånget? 
Ansökan inför höstens praktik är mellan den 16 april och den 16 maj. Ansökan till vårens praktik sker mellan den 16 oktober och den 16 november.

Behörighetskrav:
Du ska vara behörig att söka en ingenjörsutbildning: du ska ha läst och vara godkänd i minst matte 3c, kemi 1 samt fysik 1 samt du ska ha grundläggande behörighet. Du ska också vara under 21 år när du söker praktiken.

Betyg:
Går du fortfarande på gymnasiet och går ut i vår? Fyll i ditt senaste snittbetyg. Det blir alltså ett uppskattat snittbetyg där du adderar dina färdiga kurser till det betyg du förväntar dig i de kurser du ännu inte avslutat. Du ska inte ta med meritpoängen i ditt snittbetyg.
Om ditt slutbetyg varierar lite från det du fyllt i så är det ingen fara.

Personligt brev & CV:
Ditt personliga brev och CV får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg. Har du inte skrivit ett CV eller personligt brev tidigare så finns det många hjälpsamma tips om du googlar. Glöm inte bort att du kan ändra ditt personliga brev för varje arbetsgivare.

Presentationsvideo:
Du har möjlighet att länka till en presentationsvideo om dig själv för att komplettera din ansökan. Detta är inget krav utan en möjlighet för den som vill.

Kan jag söka praktik även om jag sökt en utbildning? 
Ja det kan du göra.

Om jag inte får en praktikplats, kan jag söka igen?
Ja du kan söka så många gånger du vill så länge du inte fått en plats och är under 21 år.

Kan jag göra Tekniksprånget mer än en gång? 
Nej. Du får bara göra Tekniksprånget en gång.

Antagningen sker löpande eftersom företagen gör intervjuer med de sökande de är intresserade av. Därför är det viktigt att du är kontaktbar under ansökningsperioden men framförallt efteråt.

Det är också mycket viktigt att den e-mail adress du anmäler dig med är relevant och att den fungerar en längre period. Det är på denna adress Tekniksprånget kommer att kontakta dig angående studiebesök, alumnportal och mycket fler roliga händelser om du skulle få en praktikplats, och det vill du väl inte missa?

Tekniksprångets ansökningsportal finns ytterligare information om hur ansökning- och antagningsprocessen fungerar.