Så söker du

Att söka till Tekniksprånget är lite som att söka ett jobb. Du måste berätta om dig själv och ge arbetsgivaren du söker hos en bra inblick i hur du är som person. Nedan finns lite hjälpsamma råd om hur du gör för att söka.

Du kan söka till Tekniksprånget flera gånger men kan bara göra praktiken en gång. Behörighetskraven är samma som till ingenjörsutbildningar dvs. Matte D, Fysik B och Kemi A (översätts till Matte 4, Fysik 2 och Kemi 1)

Om du fortfarande går på gymnasiet när du söker så fyller du i ditt senaste snittbetyg. Det blir alltså ett uppskattat snittbetyg där du adderar dina färdiga kurser till det betyg du förväntar dig i de kurser du ännu inte avslutat. Du ska utelämna meritpoängen i ditt snittbetyg men kom ihåg att ta med sådant som gör dig intressant för företagen du söker i ditt CV eller personliga brev. De ska inte vara mer än 750 tecken så kom ihåg att kortfattat är bra! Glöm heller inte bort att du kan ändra ditt personliga brev för varje företag. Du har även möjlighet att lägga upp en länk till en presentationsvideo om dig själv för att komplettera din ansökan. Detta är ingen krav utan en möjlighet för den som vill.

Du väljer var du vill göra praktik och företagen väljer vilka de vill ta emot. Antagningen sker löpande eftersom företagen gör intervjuer med de sökande de är intresserade av. Därför är det viktigt att du är kontaktbar under ansökningsperioden men framförallt efteråt, till exempel via e-mail eller telefon. Det är också mycket viktigt att den e-mail adress du anmäler dig med är relevant och att den fungerar en längre period. Det är på denna adress Tekniksprånget kommer att kontakta dig angående studiebesök, alumnportal och mycket fler roliga händelser om du skulle få en praktikplats, och det vill du väl inte missa?

Behöver du tips på hur man skriver ett cv eller personligt brev hittar du det här: HUR SÖKER MAN EN PRAKTIK GENOM TEKNIKSPRÅNGET

Nu är ansökningsportalen öppen. Sök till Tekniksprånget innan den 16 maj!

Ansök / Logga in