Vanliga frågor & svar länk till ansökan

Att söka till Tekniksprånget är lite som att söka ett jobb. Du måste berätta om dig själv och ge arbetsgivaren du söker hos en bra inblick i hur du är som person. Nedan finns lite hjälpsamma råd om hur du gör för att söka.

Behörighetskrav: Du ska vara behörig att söka en ingenjörsutbildning (minst matematik 3c, kemi 1 samt fysik 1). Du ska också vara under 21 år när du söker praktiken.

Betyg: Går du fortfarande på gymnasiet och går ut i vår? Fyll i ditt senaste snittbetyg. Det blir alltså ett uppskattat snittbetyg där du adderar dina färdiga kurser till det betyg du förväntar dig i de kurser du ännu inte avslutat. Du ska inte ta med meritpoängen i ditt snittbetyg.

Om du gått IB: Har du gått IB så väljer du ”NV” på ansökningsportalen och klargör sedan i ditt personliga brev att det är IB du gått.

Personligt brev & CV: Ditt personliga brev och CV får vara max 750 tecken inklusive blanksteg (alltså 750 tecken vardera och inte tillsammans). Glöm inte bort att du kan ändra ditt personliga brev för varje arbetsgivare.

Presentationsvideo: Du har möjlighet att länka till en presentationsvideo om dig själv för att komplettera din ansökan. Detta är inget krav utan en möjlighet för den som vill.

Kan jag söka praktik även om jag sökt en utbildning? Ja det kan du göra.

Kan jag göra Tekniksprånget mer än en gång? NEJ. Du får bara göra Tekniksprånget en gång.

Antagningen: sker löpande eftersom företagen gör intervjuer med de sökande de är intresserade av. Därför är det viktigt att du är kontaktbar under ansökningsperioden men framförallt efteråt, till exempel via e-mail eller telefon.

Det är också mycket viktigt att den e-mail adress du anmäler dig med är relevant och att den fungerar en längre period. Det är på denna adress Tekniksprånget kommer att kontakta dig angående studiebesök, alumnportal och mycket fler roliga händelser om du skulle få en praktikplats, och det vill du väl inte missa?

Frågor?

Johanna Theander, Kommunikation & Copywriter 070-204 59 92 johanna.theander@iva.se

Behöver du tips på hur man skriver ett cv eller personligt brev hittar du det här: HUR SÖKER MAN EN PRAKTIK GENOM TEKNIKSPRÅNGET

Ansök / Logga in