Volvo Cars – Kom och skapa framtidens bilar med oss!

Företaget och dess verksamhet   

Volvo Cars drivs vi av ett syfte: Att skapa frihet att röra sig på ett säkert, hållbart och personligt sätt. Vi utvecklar våra bilar och tjänster för att göra livet enklare för människor.

Nu söker vi nya praktikanter som under våren 2019 vill komma och utveckla framtidens bilar med oss!

Vill du följa med oss på en spännande resa där du ges möjlighet att bidra i utvecklingen av självkörande, elektrifierade bilar samtidigt som du samarbetar med nyfikna och kreativa kollegor från hela världen?

Vill du prova på hur det är att vara ingenjör på ett av Sveriges mest populära företag, få inblick i vår verksamhet, vara vår ambassadör och locka fler unga människor till att vilja arbeta hos oss?

Varför Tekniksprånget?

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är avgångselev och behörig att söka en ingenjörsutbildning. Genom Tekniksprånget vill vi presentera Volvo Cars för dig och du har möjlighet att få testa på ingenjörsyrket på riktigt samtidigt som du bygger värdefull erfarenhet inför framtiden.

Volvo Cars utvecklas hela tiden och vi är alltid i behov av duktiga praktikanter inom Forskning och Utveckling.  

Vi söker dig som är nyfiken på ingenjörsyrket och som har ett engagemang och ett intresse för att skapa och testa nya saker.

Vad får man göra som praktikant på Volvo Cars?

Som praktikant på Volvo Cars blir du en del av vår Forsknings- och Utvecklingsenhet. Här arbetar tusentals personer med att utveckla framtidens bilar och mobilitetstjänster, och som praktikant får du lära dig om hela kedjan från kundnöjdhet till kravställande på funktion, system och komponent.

Volvo Cars syfte med att välkomna praktikanter är att visa upp hur roligt det är att vara ingenjör, olika utmaningar och uppgifter du kan ställas inför i yrket, samt att peppa dig som praktikant till att vilja plugga och arbeta med teknik i framtiden. Under din praktikperiod hos oss kommer du ha en personlig handledare som guidar dig i ditt arbete, samt ett team av kollegor som stöttar dig och som du arbetar tillsammans med.

Praktiken är förlagd i Göteborg under perioden februari till maj samt augusti till december 2019.

Varmt välkommen att upptäcka Volvo Cars och Tekniksprånget!

Vi ser fram emot din ansökan!