Trelleborg – En världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar

Trelleborgkoncernen, grundad 1905, omsätter drygt 21 miljarder kronor och har verksamhet i mer än 40 länder. Koncernen består av fem affärsområden: Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Offshore & Construction, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems.

Genom att delta i Tekniksprånget vill vi visa unga framtida medarbetare vad vi har att erbjuda inom flera olika teknikområden. Trelleborg är ett teknikintensivt företag, och de praktikplatser som erbjuds har alla definierats med ett tydligt uppdrag som är meningsfullt och utmanande för både praktikanten och företaget.

Tekniksprånget är ett bra sätt att presentera företaget för ungdomar med teknikintresse. Vi vill långsiktigt fortsätta vara ett framgångsrikt företag, och då finns det ett tydligt behov av att rekrytera rätt utbildad kompetens!

För dig som är intresserad av att praktisera hos Trelleborg erbjuder vi under hösten 2017 olika projektuppdrag som alla är styrda till våra kärnprocesser. Inom tekniksprånget har vi tidigare drivit praktikarbeten inom material- och produktionsteknik, processoptimering och processanalys. Projekten har fått positiv feedback från både studenter och handledare. Projekten har drivits av en student tillsammans med en engagerad handledare som är utbildad ingenjör.

Hösten 2017 söker vi dig som vill:

Projektupplägg: Utvecklingsprojekt i teknikföretag som fokuserar på koncept för tätningsapplikationer i tunga lastbilar
Handledare: Technical Engineer, Maskiningenjör från Luleå Tekniska Universitet
Ort: Ersmark

Som praktikant hos Trelleborg får du insyn i vår produktionsprocess och olika kompetenser. Som praktikant kommer du att ha kontakt med flera olika medarbetare inom olika yrkeskategorier och få erfarenhet av hur det är att arbeta i ett teknikyrke inom en global teknikkoncern.

För att få ut mesta möjliga av praktikperioden hos oss tror vi att du är nyfiken och engagerad, målinriktad, flexibel och tar egna initiativ.