SAAB – System och lösningar för försvar och säkerhet

Det är en mänsklig rättighet att känna sig säker. Vill du hänga med på vår resa med målet att skapa en säkrare värld? På Saab skapar vi några av världens mest avancerade lösningar för försvar och säkerhet. Vi hjälper länder, samhällen och företag att förbereda sig för framtiden genom att hitta smarta lösningar på komplexa problem.

För att lyckas med detta måste vi ha medarbetare i värdsklass.  På Saab arbetar 14700 öppensinnade pionjärer och vi finns på alla kontinenter. De länder där vi har flest anställda är Sverige, Sydafrika, Australien och USA. Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för teknikintresserade, det är vi stolta över och vi hoppas att just du vill bli del av vårt team.

På Saab tillverkar och utvecklar vi allt ifrån stridsflygplan till ubåtar, och vid sidan av våra militära produkter lägger vi stort fokus på civila övervakningssystem för bland annat hamnar och flygplatser och vi är först i världen med att ha utvecklat fjärrstyrda flygledartorn.

Om du vill läsa mer om vad vi och våra produkter gör i vardagen, gå gärna in på sidan: http://saabgroup.com/career/our-employees/

För att vi ska kunna rekrytera riktigt duktiga medarbetare även i framtiden vill vi vara med och bidra till att fler personer får en bild av vilka spännande arbetsuppgifter en ingenjör kan ha. Vi tror och hoppas att din tid hos oss skapar en positiv bild av ingenjörsyrkets möjligheter och gör det lättare för dig att välja att läsa vidare till en högskoleutbildning inom teknik.

Saab har en väldigt bred produktportfölj och vi finns på över 70 ställen i Sverige. Som praktikant hos oss kommer du att få kontakt med många olika yrkeskategorier och en förståelse för hur arbete ser ut i en världsomspännande organisation. Exakta arbetsuppgifter kommer att definieras närmare baserat på din bakgrund och dina intressen matchat med våra behov.

Under praktiken kommer du att få chansen att utvecklas både personligen och i din arbetsroll och skapa värdefulla kontakter till ditt nätverk. Du kommer att få ta eget ansvar och dessutom kommer du att få en unik inblick i vår spännande verksamhet.

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och initiativtagande. Framförallt söker vi dig som är intresserad av att jobba i teknikens absoluta framkant.

Ta chansen i vår att hjälpa oss att uppfylla vår vision att skapa en värld där människor kan känna sig säkra!