Svenska Spel – Kombinerar spelglädje med samhällsnytta

Vill du sprida glädje och spänning? Svenska Spel kan erbjuda dig en spännande praktik där du får möjlighet att se hur det är att arbeta på en stor IT-avdelningen och där du under handledning kommer att jobba med projekt som bidrar till att utveckla vårt företag.

Hos oss har du chansen att vara med och skapa glädje varje dag för miljontals kunder och du gör det på ett sätt som ska minimera att kunderna får problem med sitt spelande, vi vill att spel ska vara till glädje för alla. Svenska Spel ägs av staten så hela vårt överskott lämnar vi tillbaka till samhället. Vi är modiga och vill ännu mer, vi älskar att skapa resultat tillsammans, vi strävar alltid efter enkelhet i allt vi gör och vi är övertygade om att vår nyfikenhet är det som driver oss framåt.

Det började med Penninglotteriet redan i slutet av 1800-talet, Tipstjänst startade 1934 och Svenska Spel bildades genom en sammanslagning av dessa företag 1997. De flesta svenskar känner igen skylten med vår vinnarsymbol och vi har ett 20-tal välkända produkter. Vi finns på en konkurrensutsatt marknad där vi ska fortsätta vara det ledande spelföretaget.

Teknik är centralt i hela Svenska Spels verksamhet. Nästan alla våra tjänster och produkter är tillgängliga via internet och alla våra spelombud är ständigt uppkopplade med oss. Utan en stark tekniktradition skulle Svenska Spel inte vara där vi är idag och för att utveckla företaget måste vi fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare.

Genom att vara med i Tekniksprånget vill vi ge fler ungdomar möjlighet att se vilket varierande och utvecklande arbete vi kan erbjuda. Inom Svenska Spel finns en stor mängd produkter, tjänster och kanaler som kräver både utveckling och tillsyn. Svenska Spel är ett företag där det händer mycket.
På Svenska Spel kommer du att göra din praktik på IT-avdelningen i Visby. Du kommer att praktisera tillsammans med en handledare. Arbetet kan till exempel handla om undersökningar och förstudier av nya tjänster, vara med och stödja och övervaka drift och underhåll, arbeta med webb eller vara med på projektmöten.

För att trivas på Svenska Spel tror vi att du är nyfiken, engagerad och driven. Du är bra på att samarbeta, gillar att arbeta med datorer och vill gärna lära dig nya saker. Du ska vara bra på att uttrycka dig både muntligt och skriftlig. Vi ser fram emot läsa din ansökan.