Boston Consulting Group (BCG) – Världens ledande rådgivare inom affärsstrategi

The Boston Consulting Group (BCG) är världens ledande rådgivare inom affärsstrategi. Som globalt management-konsultföretag arbetar vi med kunder från den privata, offentliga och icke-vinstdrivande sektorn i samtliga geografiska regioner. Vi hjälper dem att identifiera sina mest värdefulla tillgångar, bemöta kritiska utmaningar och framgångsrikt förändra sin verksamhet. BCG har över 90 kontor i fler än 50 länder och i Sverige har vi kontor på Gustav Adolfs Torg i centrala Stockholm med vacker utsikt mot Operan och Slottet. BCG är en energisk och social arbetsplats med många unga och drivna kollegor från hela världen.

För BCG är det viktigt att tillräckligt många av Sveriges mest talangfulla studenter väljer att bli ingenjörer. Civilingenjörer är en mycket viktig del av vår rekryteringsbas och vi vill bidra till att öka intresset för ingenjörsyrket. Genom Tekniksprånget vill vi visa hur spännande, utvecklande och kreativt ingenjörsyrket kan vara. Vårt fleråriga samarbete med Tekniksprånget har varit mycket uppskattat av våra medarbetare och praktikanterna kallas numera Super Troopers på kontoret i och med sina fantastiska prestationer.

Som praktikant på BCG blir du en självklar del av vår utvecklande och internationella arbetsmiljö – goda kunskaper i engelska är därför ett krav. Vi jobbar i projektgrupper där du och dina kollegor arbetar tätt tillsammans, vilket gör att ni lär känna väl och stöttar varandra i arbetet. Dessutom får du hos oss en inblick i många olika industrier då vi arbetar med projekt inom allt från modeindustrin till vitvaror och medicinteknik. Vi är måna om att du som Tekniksprångare ständigt utmanas på ett lärorikt sätt och att de fyra månader du tillbringar här ger dig mersmak för ingenjörsyrket. Är detta vad du söker?

Vi söker dig som är nyfiken, driven, social och analytiskt stark. Som praktikant kommer du tillsammans med våra konsultteam att hjälpa kunder med olika typer av frågeställningar. Uppdragen kan exempelvis handla om att ta fram en lanseringsstrategi för en ny produkt, effektivisera en tillverkningsprocess, analysera appar eller hitta målgruppen för en ny teknisk lösning. BCG letar efter de bästa. Är du en av dem?