SVT – Om alla, för alla

Sveriges Television AB (SVT) är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. Vi gör tv om alla, för alla. Det betyder att vi även gör program för de tittargrupper som inte är kommersiellt intressanta. Vår verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via tv-avgifter.

Vi finns på 34 orter, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Under 2017 sändes totalt ca 25 500 timmar i SVT:s kanaler. Utöver detta fanns närmare 8000 timmar program eller klipp tillgängliga i SVT:s webbtjänster. I februari 2018 hade SVT ca 2200 tillsvidareanställda medarbetare. Företaget utgörs av en mängd yrkesroller varav många har ingenjörs- eller teknikbakgrund. Behovet av engagerade utvecklare och tekniker är stort och möjligheterna för de som söker sig hit är många.

Det finns de som fortfarande tror att SVT enbart är en programproducent, men i själva verket är det en arbetsplats i teknikens absoluta framkant som sjuder av innovation och kreativitet. Under de senaste tio åren har SVT utvecklats till att vara en system- och webbutvecklare i världsklass.

I vår bransch finns sällan etablerade lösningar, så vi utvecklar oftast våra tjänster från grunden. Det är enormt tillfredsställande att utveckla något som påverkar miljoner människor. Ett exempel är SVT Play som kom att ändra svenska folkets tv-vanor.

Som praktikant på SVT kommer du att få kontakt med en teknikintensiv verksamhet. Bakom det som syns i TV-rutan och på webben arbetar ingenjörer och andra högskoleutbildade personer med systemutveckling, studioteknik, sändningsteknik, dokumentationsarbete, projektledning mm. Dessa personers arbete kommer du att få följa och även vara en del utav. Vi tror att du intresserad av teknik och utveckling idag och är sugen på att lära dig mer. Vi hoppas också att du är nyfiken, initiativrik och inte rädd för att diskutera och föreslå nya idéer för de anställda. Skriv i din ansökan (ca 1/2 A4) varför just du skall bli en av våra praktikanter på SVT.