Holmen – Svensk skogsindustrikoncern med verksamhet i många länder

Holmen är en svensk börsnoterad skogsindustrikoncern som tillverkar tryckpapper, kartong och trävaror och bedriver verksamhet inom skogsbruk och energi. Vi är ca 3 000 anställda och har verksamhet i de flesta länder i Europa men med en stark bas i främst Sverige och England.

Du möter skogsindustrin och våra produkter redan när du vaknar varje morgon. Barfota går du på ditt trägolv för att hämta morgontidningen. Du brygger ditt kaffe genom ett filter och häller upp filmjölken från en kartong. De förnybara råvarorna skog och energi, i kombination med forskning, högt tekniskt kunnande och nyfikenhet på framtiden gör att vi tror på våra produkter och verksamhet. Och detta trots att industrin genomgår stora strukturella förändringar just nu.

Holmen deltar i Tekniksprånget då vi vill vara med och påverka Sveriges utveckling framåt. Behovet av duktiga ingenjörer, ekonomer, jägmästare m.m. är stort också i framtiden. Kanske är du en av våra viktiga framtidskuggar…

Du som söker praktikplats hos oss på Holmen gillar hållbar och långsiktig utveckling. Vi förädlar förnybar energi och den fantastiska skogen med alla dess framtidsmöjligheter. Du är säkert nyfiken på vad man inom industrin kan göra med en träfiber och du gillar ett högt tempo i en internationell miljö med en produktion som rullar på dygnet runt, året runt!

Nu erbjuder Holmen Paper i Norrköping en praktikplats på vår produktions- och logistikavdelning i city, och en praktikplats till Bravikens pappersbruk.

Holmen Paper utvecklar och tillverkar tryckpapper. Produkterna används exempelvis i tidningar, direktreklam, böcker och magasin. På vår marknadsavdelning jobbar vi med försäljning, marknadsföring, produktionsplanering och logistik för leveranser till exportmarknader samt teknisk support. Här får du prova på arbetet med att planera, koordinera och administrera pappersmaskiner och transporter från våra svenska produktionsenheter till länder runtom i världen. Arbetet innebär många internationella kontakter där arbetsspråket är engelska.

På Bravikens pappersbruk får du istället möjlighet att praktisera i en produktionsnära miljö. Du får bland annat inblick i projektavdelningens arbete med framtida investeringar.

Välkommen med din ansökan!