Sysav – En världsledande aktör för ett långsiktigt hållbart samhälle

Sysav – Sydskånes avfallsaktiebolag – är en världsledande aktör för ett långsiktigt hållbart samhälle. Vill du arbeta med något som ger fotavtryck i framtiden? Avfall och återvinning är en spännande framtidsbransch. Varje år slängs i genomsnitt ett halvt ton sopor per person. Sopor som vi tar hand om och gör något nyttigt av. Visste du att vi är världsledande när det gäller att återvinna sopor?

Sysav har en nödvändig och viktig uppgift i samhället. Hur vi tar hand om vårt avfall har stor betydelse för miljön. Att arbeta hos oss är inte bara utmanande och roligt – det vi gör bidrar till en bättre miljö.

Inom Sysavkoncernen återvinner vi 98,5 procent av allt avfall vi tar emot. Det är världsklass! Men vi kan alltid bli bättre och vi behöver fler engagerade och intresserade kollegor som är med och leder den fortsatta utvecklingen. För dig som är intresserad av teknik och miljö finns det spännande och intressanta utvecklingsmöjligheter. Sysav, som ägs av 14 sydskånska kommuner, omsätter drygt 900 miljoner kronor med cirka 300 anställda.

Genom att medverka i Tekniksprånget vill vi visa dig en del spännande arbetsuppgifter du kan arbeta med som ingenjör. Avfallsbranschen utvecklas ständigt och kommer under de närmaste åren att ha ett stort rekryteringsbehov. Branschen är bred med många yrkesinriktningar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i ditt yrkesliv, både på egen hand och tillsammans med andra.

Som praktikant hos oss får du chans att arbeta inom avfallsområdet med frågor som energi där vi från avfall utvinner värme och elektricitet och där vi från matavfall utvinner biogas och biogödsel. Din tid hos oss schemaläggs så att du får tillfälle att praktisera på i stort sett alla avdelningar och du får även arbeta med egna projekt, ensam eller tillsammans med annan praktikant.

Du erbjuds  också möjlighet att följa med på intressanta och givande externa dagar som berör olika delar av avfallsområdet. Välkommen att upptäcka ett nytt spännande område genom att söka praktik hos Sysav.

Kanske träffar vi just dig genom Tekniksprånget?

Sysav