Gestamp Hardtech – Konstruera stålkomponenter med exceptionellt hög hållfasthet

Gestamp HardTech har uppfunnit och utvecklat presshärdningstekniken. Tekniken gör det möjligt att konstruera stålkomponenter med exceptionellt hög hållfasthet och seghet i förhållande till vikt, vilket nyttjas till säkerhetsdetaljer och förstärkningar hos stora fordonstillverkare i Sverige och utomlands. Vi arbetar kontinuerligt med att reducera vikt och förbättra fordonssäkerheten. Ägaren är det spanska företaget Gestamp Automocón.

Luleåfabriken är en stor produktionsenhet. I och med att Luleå ansvarar för koncernens utveckling av presshärdningstekniken finns här även omfattande forskning, produktutveckling samt konstruktion- och utveckling av presshärdningsverktyg. Gestamp HardTech i Luleå har ca 500 medarbetare.

Vi är med i Tekniksprånget eftersom vi vill väcka intresse för ingenjörsyrket och visa på alla de möjligheter som finns inom yrkesvalet. Som praktikant på Gestamp får du chansen att arbeta och få erfarenhet av en internationell bransch, underleverantör till fordonsindustrin. Möjlighet att prova på och delta i arbetet med produktdesign och produktutveckling, process- och produktionsteknisk utveckling. Praktikplatsen är förlagd vid Gestamps svenska fabrik i Luleå

GestampHardtech