Trafikverket – utveckla Sveriges framtida infrastruktur och samhälle med oss

 

Vill du bidra till ett Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt? Hos Trafikverket finns mer än 150 yrken och det finns goda möjligheter att jobba med något som gör skillnad för hela samhället. Vi har en verksamhet som är både spännande och utmanande. Ansvaret för samhället är en viktig faktor för många trafikverkare som brinner för att bidra till en positiv utveckling. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi fortsätta utveckla våra medarbetare, och för att nå våra mål behöver vi dig och flera nya medarbetare under de närmaste åren. Vi vill gärna lära känna dig och hoppas att du kommer tycka Trafikverket är en spännande arbetsplats.

Trafikverket erbjuder DIG nu en unik chans att få en inblick i din egen och samhällets framtid. En insyn bakom kulisserna i arbetet med att skapa ett samhälle där infrastrukturen bidrar till att resor och transporter fungerar för alla.

Trafikverket är den största statliga beställaren och gör årligen upphandlingar för mer än 40 miljarder kronor. I programmet kommer du få ta del av det samhällsutvecklande arbete som Trafikverket gör och du kommer också få en bild av anläggningsbranschen, som är en av de mest kapitalintensiva och expansiva branscherna i Sverige.

När du deltar i Tekniksprånget på Trafikverket ger vi dig en spännande strategisk och taktisk bild av hur olika projekt planeras, genomförs och drivs. Hos oss får du vara en del av utvecklingen och underhållet av infrastrukturen i Sverige. Du kommer att få följa medarbetare såsom projektledare, tekniska specialister och projektingenjörer i verksamheten. I projekten får du en inblick i hur både traditionell och ny teknik möts samt hur digitaliseringen utvecklar vår nationella anläggning inom väg och järnväg.

Tillsammans med olika projektteam och tekniska experter får du möjligheten att delta i spännande projekt – exempelvis hur broar och tunnlar inom Sveriges väg- och järnvägsnät planeras, utvecklas och underhålls.

Förutom inblicken i projekten kommer du att få träffa vår traineegrupp för att höra mer om deras resa, parallellt jobba med egna uppdrag och projekt baserade på dina önskemål, erfarenheter och förutsättningar. Uppgifter som kommer att vara utmanande och spännande, samt vara relevanta både för dig och Trafikverket.

Vi på Trafikverket ser fram emot din ansökan och ser gärna att du i din ansökan motiverar varför du är intresserad av praktik hos oss.

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell – och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Läs mer här.

Se filmen som tidigare Tekniksprångare har gjort