Alimak Hek – Världskända hissar

I referenslistan över hiss-installationer vimlar det av kända objekt, till exempel Turning Torso i Malmö, Eiffeltornet i Paris, tunneln mellan Dover Calais, vid Döda havet i Jordanien, vid Amazonfloden i Brasilien och forskningsstationen Halley i Antarktis. Ett av våra färskaste skyskrapeprojekt, är den 595 meter höga Makkah Royal Clock Tower i Mekka där 30 Alimak bygghissar använts. Alimak Heks hissar finns även på de flesta av världens oljeriggar samt på de flesta containerkranarna i världens hamnar.

Alimak Hek AB som är beläget i Skellefteå, startades 1948. Företaget är idag världens ledande tillverkare av kuggstångsdrivna hissar. Alimak Hek AB har cirka 350 anställda och företaget ingår i Alimak Hek koncernen.

Fabriken i Skellefteå är, med en verkstadsyta på 14 000 kvadratmeter och produktion med hög automation, en av världens största produktionsenheter av kuggstångsdrivna hissar. Här finns bland annat komponentsvetsning, CNC-styrda kapmaskiner och kantpressar, laserskärmaskiner, svetsrobotar och robotar med visionssystem.

Genom att vara med i Tekniksprånget vill vi visa hur spännande och intressant ingenjörsyrket kan vara. Vi vill visa att engagerade studenter har en framtid hos oss och hoppas lära känna våra blivande medarbetare. Våra anställda är oerhört viktiga för oss och genomgår kontinuerliga utbildningar inom säkerhet, teknik och underhåll. Alimak Hek satsar på sin personal och är väl medvetna om att dagens unga talanger är de som kommer göra företaget framgångsrikt i framtiden. Inom företaget finns de flesta yrken som normalt finns på ett större verkstadsföretag. Vi rekryterar kontinuerligt medarbetare inom olika personalkategorier. Kanske ditt framtida yrkesval finns hos oss.

Som praktikant på Alimak Hek i Skellefteå kommer du få viktiga erfarenheter inför dina studier och din framtida karriär. Arbetet kommer att ske på konstruktions- och utvecklingsavdelningen så vi ser gärna att du är intresserad av teknik, produktutveckling eller industridesign. Exakt vad du kommer att få göra beror på din bakgrund och dina intressen.

Om du är nyfiken på hissbranschen så är Alimak Hek rätt plats för dig!