Introduce a Girl to Engineering Day den 20 februari 2014

IGE Day är ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskunskap bland unga tjejer. Den 20 februari öppnar en hel rad företag runt om i Sverige, men också i många andra länder sina dörrar för unga tjejer som vill veta mer om ingenjörsyrket och vad det faktiskt innebär.

Ingenjör är ett traditionellt mansdominerat yrke, och den generella bilden av ingenjören har ofta passerat sitt bäst före datum. För vissa säger ordet ingenjör ingenting över huvud taget. Syftet med Introduce a Girl to Engineering day är att ge unga tjejer en möjlighet att bygga upp en bild av vad en ingenjör gör, låta dem träffa och interagera med kvinnliga ingenjörer, och förhoppningsvis förse dem med idéer och förebilder för en framtida karriär inom teknik.

Läs mer om IGE Day här