VOLVO – En värld full av möjligheter!

Vad gör en ingenjör egentligen? Hos Volvo får du som Tekniksprångare verkligen se hur det är att arbeta som ingenjör. Du får testa en rad olika spännande och konkreta arbetsuppgifter. Vad sägs till exempel om att vara med och utveckla nya fordon med den allra senaste tekniken. Våra ingenjörer konstruerar elbussar som kör kollektivtrafik över hela världen eller tekniskt avancerade anläggningsmaskiner som klarar att röja skog och gräva tunnlar.

Våra ingenjörer arbetar också med innovativa system för att underlätta för lastbilsföraren. System som ökar säkerheten både för föraren och trafikanterna.Vi har också ingenjörer som utvecklar motorer. Effektiva och energisnåla motorer för bussar, lastbilar och anläggningsmaskiner men också för båtar och industrimotorer. Som du ser så finns det många spännande ingenjörsjobb att välja på hos oss i Volvokoncernen.
Vi är en av världens ledande leverantörer av kommersiella transportlösningar. Vi har cirka 95 000  anställda, produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning i omkring 190 länder.

En praktikplats hos oss ger dig tillgång till oändliga möjligheter, kreativa kollegor och hela världen som arbetsplats. Varmt välkommen till Volvo!