IBM – Ett av världens största IT- och konsultföretag

IBM tror på att skapa en smartare och mer hållbar planet genom teknisk innovation. Genom kunskap, intresse och ett brinnande engagemang hos våra medarbetare fortsätter vi vår ambition att vara det mest innovativa IT- och konsultföretag i världen. Tillsammans skapar vi morgondagens smartare värld, idag.

IBM och Tekniksprånget
IBM är en av de första arbetsgivare som var med i Tekniksprånget. Idag påverkas alla företag av digitaliseringen, hotellkedjor (Airbnb), taxibolag och offentlig transport (Uber), banker (Swish och Dreams) och handelsbutiker (Amazon och eBay), m.fl. Det är här ni kommer in. Vi behöver er! Er alla som är nyfikna på hur allt detta fungerar och sitter samman.

Vad är IBM?
IBM vill vara med och bidra till att göra världen smartare. Visste du t.ex. att IBM har uppfunnit streckkoden? Eller att vi utvecklade hårddisken? Idag är IBM framför allt ett konsultföretag med stor expertis inom mängder av olika områden. IBM utvecklar allt från smartare transporter, handel och mat till smartare förvaltning, sjukvård och skola, genom bland annat IBM Watson som är IBMs kognitiva datasystem. Att arbeta för en smartare planet gör det möjligt att ge tillbaka till människor idag och framtida generationer, och det är på IBM en stor del av utvecklingen sker. För att IBM ska kunna arbeta med dessa målsättningar är vi som ett IT- och konsultföretag i särskilt stort behov av personer med nyfikenhet och teknisk kompetens.

Vilka vi söker
Vi söker dig med intresse för design, teknik samt utveckling av innovativa lösningar. Du är en person som gillar att ta ansvar, ta egna initiativ och lära dig nya saker.

Vad får du göra som tekniksprångare på IBM?
Som tekniksprångare på IBM kommer du att få erfarenhet av hur det är att arbeta i ett av världens största företag. Du kommer att få uppleva den variation som det innebär att vara ingenjör på ett framtidsdrivet IT- och konsultföretag. T.ex. kan du komma att designa och utveckla appar och hemsidor från grunden, jobba med projektledning, lära dig om försäljning och framtidens teknik, med mera. Du kan komma att möta externa kunder och du kommer att arbeta med betydelsefulla och intressanta projekt. Dessutom kommer du under hela tiden ha stöd från handledare samt andra IBMare lokalt och globalt.