Nu öppnar ansökningsportalen!

Den 16 april öppnar ansökningsportalen för alla ungdomar som söker praktik via Tekniksprånget. Till hösten är det närmare 120 arbetsgivare som tar emot praktikanter i hela Sverige.

Ansökningsportalen är öppen 16 april – 16 maj. Via ansökningsportalen är det lätt att få en överblick av dem som sökt just till er. Inloggningsuppgifter skickas till er när ansökningsportalen öppnat så att ni kan följa sökprocessen och sätta igång med rekryteringarna. Gå in på tekniksprånget.se och logga in. Det är bara ni som kommer åt er inloggningssida.

De sökande finns rangordnade efter hur de prioriterat sina val. Viktigt att tänka på vid rekryteringen är att inte vänta till sista minuten med att påbörja urvalet. Eftersom ungdomarna söker till flera arbetsgivare gäller det att ni snabbt tar kontakt med dem ni är intresserade av. Sedan väljer ni själva hur ni går vidare – en del gör telefonintervjuer, andra gruppintervjuer eller separata intervjuer. När ni har bestämt er skriver ni avtal med era praktikanter och trycker på anställd i portalen. Då försvinner praktikanten som sökbar för de andra arbetsgivarna.

Lycka till med höstens rekryteringar!

ramirent webb mindre