Boliden – producerar metaller som får det moderna samhället att fungera

Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Våra huvudmetaller är guld, silver, koppar, zink, bly och nickel och vi tillhör de bästa inom hållbar gruv- och metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av elektronikskrot. Vi har idag ca 5 900 medarbetare och en omsättning på ca 50 miljarder kronor.

Våra gruvor och smältverk finns i Sverige, Finland, Norge och för att kunna att kunna driva dem behöver vi medarbetare med drivkraft, spetskompetens och kreativt tänkande. Eftersom vi jobbar med alla delar i värdekedjan inom metallproduktion kan vi erbjuda jobb för ingenjörer inom flera olika inriktningar och det finns många olika karriärvägar att följa som ingenjör hos oss. Vi kommer att behöva ingenjörer inom en rad områden i framtiden, till exempel miljö, kemi, automation, geologi, IT och metallurgi.

Vi kommer att erbjuda praktikplatser på Boliden gruvors teknikstab som jobbar med teknikutveckling, innovation, utvecklingsprojekt samt forskning- och utvecklingsfrågor. Teknikstabens olika avdelningar finns i ett gemensamt kontor i Boliden. Där jobbar idag ca 100 ingenjörer med olika inriktningar med tex, gruvteknik, processteknik, gruvautomation samt anläggnings och underhållsteknik.

Du kommer under din praktik att jobba med ett eget utvecklingsprojekt kopplat till teknikutveckling. Dessutom kommer du att få en bred inblick i ingenjörsyrket genom att få insyn i arbetet på de olika teknikavdelningarna. Bolidens teknikstab är därför ett utmärkt ställe att lära sig mer om olika ingenjörsyrken inom företaget.

Vi har deltagit i Tekniksprånget sedan 2014 och vill gärna bidra till att motivera fler ungdomar att läsa vidare till ingenjör efter praktiken hos oss – ni kommer att behövas!

Vi hoppas därför att du som är nyfiken, engagerad, tar egna initiativ och framförallt har ett brinnande intresse för ny teknik ska söka praktikplats hos oss på Boliden.

Samhället behöver metaller och vi behöver dig!