Cloetta – ett företag som gör människor glada!

Cloetta har en lång historia i Sverige och i Ljungsbro. Redan 1873 etablerade sig bröderna Cloetta i Malmö och 1901 byggde de fabriken i Ljungsbro och samhället växte fram. Här tillverkas nu många välkända varumärken, såsom Kexchoklad, Ahlgrens bilar, Plopp, Sportlunch, Polly och Juleskum.

Våra omtyckta och älskade produkter skulle inte finnas på marknaden om det inte vore för de människor som arbetar på Cloetta. Att jobba med snabbrörliga konsumtionsvaror innebär att det händer mycket hela tiden. Marknaden blir alltmer internationell och konsumenterna mer och mer intresserade av vad de äter, så vi arbetar ständigt med att ta fram nya attraktiva nyheter. På Cloetta arbetar vi inom hela kedjan, från idé till tillverkning och försäljning, så därför finns det en rad olika tjänster hos oss.

Vårt mål är att skapa en produktion i världsklass och för att göra det behöver vi en produktion full av talanger. Kanske är du en framtida medarbetare?

Vi vill erbjuda dig som praktikant på Cloetta en spännande vardag i en rolig bransch. Vi är cirka 320 medarbetare som jobbar med alltifrån produktion, teknik, underhåll, Lean, kvalitet, HR och produktutveckling.  Att ha kul på vägen är viktigt och vi letar efter dig med positiv attityd, ödmjuk inställning och stort engagemang. För att trivas behöver du vara driven och gilla att ta egna initiativ.

Arbetsuppgifterna för en Tekniksprångare kan handla om allt från att arbeta fram en rapport om hur vi på bästa sätt automatiserar sorteringen av skumgodis till att skapa en utbildning om hur vi kan arbeta bättre med energibesparing. Vi arbetar mycket med Lean och ständiga förbättringar och har alltid ett stort fokus på utveckling av både produkter och arbetssätt.  Vi vet att en Tekniksprånget-praktikant kan vara starkt bidragande till att vi närmar oss våra mål om att bli en konfektyrproducent i världsklass!