Tekniksprångets upprop i Umeå

bild 2På Dragonskolan i Umeå samlades i onsdags över 20 representanter från olika arbetsgivare för att höra mer om Tekniksprånget och diskutera kompetensfrågor. Mona Edström Frohm, platschef på Volvo i Umeå, inledde lunchträffen med att dela med sig av hur de jobbar för att säkra sin framtida kompetensförsörjning.

Därefter talade Martin Ärelstig, VP R&D Komatsu Forest, om sin personliga syn på ingenjörsbristen och utmaningarna att skaffa tekniskt kompetenta människor till landsdelar utanför Mälarregionen.

Avslutningsvis berättade Madilene Arousell, praktikant på Svevia, och Nils Roos, tidigare praktikant på NCC, om sina upplevelser från tiden som ”tekniksprångare”. Till hösten har båda sökt ingenjörsutbildningar.

bild 1På måndag är nästa stopp på turnén då vi besöker Lars Kaggskolan i Kalmar! #toppasverige