Ramirent inspirerar unga till ingenjörsyrket

Ramirent har varit med sedan starten av Tekniksprånget och deras handledare har lång erfarenhet av att stötta och hjälpa sina praktikanter. De har också en lång tradition av att inspirera ungdomar till vidare ingenjörsstudier. Hela 90 % av de tidigare praktikanterna studerar eller planerar att studera en ingenjörsutbildning. Lars Gyllensten arbetar på Ramirent i Malmö och är handledare till Magnus Röder nu under våren.

Lars jobb på Ramirent är både praktiskt och administrativt.

– Jag arbetar med att se till att maskinerna fungerar som de ska och lagar de som inte fungerar men det innebär en hel del administrativt arbete också.

Det är också denna typ av jobb som Magnus får ta del av som praktikant till Lars.

Varför valde du att bli handledare?

– De frågade mig om jag var intresserad och eftersom jag tycker det är kul att lära ut så tackade jag ja. Eftersom Tekniksprångets praktikanter är så ambitiösa och vill lära sig mycket så får jag verkligen chansen att lära ut allt vad jag hinner. Jag har handlett en rad olika praktikanter tidigare men det som är så bra med Magnus är hans intresse för teori. Vi har gått igenom teorin i början av våren och nu håller vi på med att implementera den i praktiken.

Magnus berättar att han är jättenöjd med sin praktik.

Hur ser framtiden ut för dig?

Jag vill plugga maskiningenjör, helst i Lund.

Lars Gyllensten menar att praktiken blir bäst om man ställer lite krav;

– Vi jobbar strukturerat med våra praktikanter och ställer i princip samma krav som på oss själva. Det är viktigt att våra praktikanter känner sig delaktiga och att de behandlas på samma villkor som resten av oss, så att de får en korrekt uppfattning av arbetslivet.

Läs mer om Ramirent

3