Stor uppslutning när Tekniksprånget träffade arbetsgivare i Kalmar

Kalmarlunchen”Det här är en viktig fråga, inte minst för vårt län där vi har många stora teknikföretag”, sa Kalmar läns landshövding Stefan Carlsson när han talade inför de tjänstemän, politiker och representanter från näringslivet som samlats till Tekniksprångets träff på Lars Kaggskolan.

Jenny Hassan, Atlas Copcos VD i Kalmar, berättade om företagets kompetensbehov och hur de jobbar med Tekniksprånget. En av deras nuvarande praktikanter, Erik Sandström, var också på plats och delade med sig av sina erfarenheter. Erik tyckte att tiden på Atlas Copco varit mycket givande och till hösten flyttar han till Lund för att läsa till civilingenjör.

Arbetsgivare som tar emot praktikanter genom Tekniksprånget i Kalmar län är Kalmar kommun, E.ON, Peab, SKB och Spinova.