#toppasverige – Tekniksprånget fortsätter besöka skolor och engagera arbetsgivare

StyrgruppenTekniksprångets styrgrupp

Under våren har Tekniksprånget gjort nedslag på ett antal orter runt om i Sverige och bjudit in till lunchträffar för regionens arbetsgivare på gymnasieskolor. Syftet är att öka det regionala engagemanget och intresset hos arbetsgivarna för utbildningsfrågor.

På Dragonskolan i Umeå berättade representanter från Volvo och Komatsu Forest om sina utmaningar, tankar och engagemang när det kommer till företagens kompetensförsörjning. I Kalmar arrangerades lunchträffen på Lars Kaggskolan där var landshövdingen tydlig med att det här är en viktig fråga för regionen. Talade gjorde även Atlas Copcos lokala VD. Nu planerar vi inför hösten. Orter som det är klart att vi kommer att besöka redan i början på nästa termin är Luleå, Jönköping, Västerås och Gävle. #toppasverige

Åsa Fällman

Åsa Fällman,civilingenjör och näringslivsutvecklare på Umeå kommun