Tekniksprånget på inspirerande besök i Västerås

Måndagen den 1 september besökte Tekniksprånget Rudbeckianska gymnasiet i Västerås för att träffa skolans elever och regionens arbetsgivare.

Dagen inleddes i den anrika aulan där 150 sistaårselever på naturprogrammet fick veta mer om praktikprogrammet och hur det kan vara att arbeta som ingenjör. Utöver Tekniksprångets representanter talade två traineer från ABB som delade med sig av sina erfarenheter från studietiden och arbetslivet.

Efter samlingen för eleverna var det dags för lunchträffen för arbetsgivarna. Länsrådet Anders Åhlund inledde mötet med att berätta om hur länsstyrelsen arbetar för att stärka teknikkunnandet och göra regionen till en attraktiv arbetsplats. Därefter tog ABBs personaldirektör Åsa Jackson vid och delade med sig av hur företaget jobbar för att säkra den framtida kompetensförsörjningen. Avslutningsvis berättade den tidigare praktikanten Albert Linder om sina upplevelser från sin termin på Ericsson genom Tekniksprånget. Idag läser Albert teknisk fysik på Uppsala universitet.

I Västmanlands län tar BombardierVästerås stadABBSandvikSaab och Strängbetong emot praktikanter genom Tekniksprånget.

Åsa J ABB Rudbeck aula

Åsa Jackson, personaldirektör ABB                     Aulan på Rudbeckianska gymnasiet