Landstinget i Kalmar län – Stort och komplext – en perfekt praktikplats

– Landstinget är en ideal plats att göra praktik på. Det är en komplex och stor verksamhet där man kan jobba med både ventilation, luft, el, bygg, medicinteknik och IT, säger Carl Alvelid som tidigare praktiserat hos oss.

Landstinget i Kalmar län är länets största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare, som alla jobbar för att ge länets 243 000 invånare ett friskare, tryggare och rikare liv. De flesta av våra medarbetare arbetar inom olika vårdyrken, men bland våra 300 olika yrkesgrupper finns även flera tekniker och ingenjörer som har hand om avancerad teknik och komplexa IT-system. Hos oss är det extra viktigt att den tekniska utrustningen fungerar och utvecklas, eftersom det kan innebära skillnaden mellan liv och död. Därför har våra tekniker och ingenjörer en mycket viktig roll i verksamheten.

Vi är ständigt i behov av kreativa och kompetenta tekniker och ingenjörer, så det finns stora jobbmöjligheter inom vårt landsting. Genom att göra praktik hos oss får du en inblick i ditt framtida yrkesval och praktisk erfarenhet, samtidigt som du knyter värdefulla kontakter. Tekniksprånget är en av våra satsningar på att få in duktiga tekniker och ingenjörer, som vill ha ett meningsfullt och utvecklande arbete och vara med och rädda liv varje dag.

Vad får man göra som praktikant hos Landstinget i Kalmar län?

Under hösten 2018 erbjuder vi praktik inom IT samt medicinteknik. För att du ska få ut så mycket som möjligt av praktiken krävs att du själv är driven och kan ta egna initiativ. Precisera i din ansökan vilket område och ort du är intresserad av.

IT i Kalmar

Praktisera och prova olika roller inom IT-verksamheten som exempelvis supporttekniker, logistiker, testare och systemförvaltare. Du får vara med om att automatisera tester av viktiga verksamhetssystem, installera datorer och tunna klienter, hantera ärenden, inventera hårdvaruutrustning, bygga upp en CMDB samt uppdatera vårt licenssystem.

Medicinteknik Västervik

Vi ansvarar för den medicintekniska utrustningen inom sjukvården och förenklar därmed vardagen för många av våra medarbetare. Du kommer att få arbeta med felsökning, service och förebyggande underhåll på våra medicintekniska produkter och system. I samband med inköp av ny utrustning fungerar vi som tekniskt stöd och är med vid framtagandet av kravspecifikationer. Du kommer även att vara med och göra leveranskontroll och registerhållning på ny utrustning.