Region Kalmar Län

Det häftigaste är att få se alla de olika verksamheter som Region Kalmar län innefattar, men också att se vilken stor variation av yrken och arbetsuppgifter som krävs för att allt ska gå ihop, berättar Kristina och Jonathan, våra tekniksprångare som är på IT-förvaltningen just nu.

Region Kalmar län är länets största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare, som alla arbetar tillsammans för att ge länets 243 000 invånare ett friskare, tryggare och rikare liv. De flesta av våra medarbetare arbetar inom olika vårdyrken, men bland våra 250 olika yrken finns även flera tekniker och ingenjörer som har hand om avancerad teknik och komplexa IT-system. Hos oss är det extra viktigt att den tekniska utrustningen fungerar och utvecklas, eftersom det kan innebära skillnaden mellan liv och död. Därför har våra tekniker och ingenjörer en mycket viktig roll i verksamheten.

Vi är ständigt i behov av kreativa och kompetenta tekniker och ingenjörer, så det finns stora jobbmöjligheter inom vår organisation. Genom att göra praktik hos oss får du en inblick i ditt framtida yrkesval och praktisk erfarenhet, samtidigt som du knyter värdefulla kontakter. Tekniksprånget är en av våra satsningar på att få in duktiga tekniker och ingenjörer, som vill ha ett meningsfullt och utvecklande arbete och vara med och rädda liv varje dag.

Under hösten 2019 erbjuder vi praktik i både Kalmar och Västervik med lite olika upplägg. Varmt välkommen med din ansökan!

 
Required Skills
 
Kalmar – 2 platser
I Kalmar utgår du från IT men får under din praktikperiod även inblick i flera av våra andra verksamheter, däribland medicinteknik, fastighetsdrift och bygg. För att du ska få ut så mycket som möjligt av praktiken krävs att du själv är driven och kan ta egna initiativ.
• All IT inom Region Kalmar län driver vi i egen regi, vilket betyder hela kedjan från försörjningssystem och datahallar till teknisk och funktionell systemförvaltning, support samt digitaliseringsprojekt. Under din praktik får du prova olika roller inom IT-verksamheten som exempelvis supporttekniker, testare och systemförvaltare.
• På fastighetsdrift och bygg får du en bild av det dagliga arbetet kopplat till drift av värme, kyla, sanitetsteknik, ventilation, brandskydd, el och medicinska gaser för sjukhuset.
• På medicinteknik får du se felsökning, service och förebyggande underhåll på våra medicintekniska produkter och system.