Umeå Energi – Umeåbornas eget energibolag arbetar för en hållbar framtid

Umeå Energi är en väl sammanhållen energi- och kommunikationskoncern. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för alla. Vi erbjuder 100 % förnybar el samt fjärrvärme och fjärrkyla. Vårt stadsnät ume.net är ett av västvärldens snabbaste och har gjort Umeå till en av världens mest uppkopplade städer. Vi är en ambitiös organisation med högt ställda visioner och mål. Vi omsätter 1,6 miljarder kronor, har drygt 350 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.

Eftersom vi är ett energibolag som siktar mot en hållbar framtid satsar vi på förnybara energikällor. Vi vill att den här regionen ska vara en bra plats att bo på – inte bara under vår livstid – utan under en lång, lång tid framöver.

För att fortsätta utvecklas är vi på Umeå Energi intresserade av människor som vill tänka i nya banor och hitta nya lösningar. Genom att delta i Tekniksprånget hoppas vi kunna inspirera unga människor till att börja arbeta inom energibranschen. Vi vill inspireras av dig och vi delar gärna med oss av vår kunskap.

Som praktikant hos oss får du en inblick i alla våra fyra affärsområden; Energilösningar, Elnät, El och Bredband. Utifrån dina intressen och de idéer vi har, vill vi göra din praktik så innehållsrik och givande som möjligt.

Är du en engagerad och nyfiken person som vill vara med och bidra till en hållbar framtid vill vi gärna komma i kontakt med dig. Välkommen med din ansökan!

Umeå Energi