Från PRAO till Tekniksprångets praktik på Vattenfall

Marcus Lindblom gör praktik på Vattenfall i Luleå. Inspirationen till att söka Tekniksprånget kom med en broschyr på posten.

– När jag läste Tekniksprångets broschyr blev jag helt övertygad om att det skulle vara perfekt för mig. Jag var fortfarande relativt trött på skolan och visste inte riktigt vad jag skulle vidareutbilda mig till efter att ha gått teknikprogrammet på gymnasiet. Jag ville helt enkelt ta en paus från skolböckerna och prova på något ”på riktigt”

Eftersom att det är så pass stort så finns det jättemånga olika yrken som man kan lära sig om och nu när jag hamnat på Vattenfall anser jag mig själv vara lyckligt lottad!

Jag sökte till Vattenfall i förstahand eftersom jag var på Vattenfall som PRAO-elev när jag gick i åttondeklass och fick mersmak. Eftersom att det är så pass stort så finns det jättemånga olika yrken som man kan lära sig om och nu när jag hamnat på Vattenfall anser jag mig själv vara lyckligt lottad!

Marcus Vattenfall 2

Vad gör du på din praktik?

Jag har under min första månad arbetat med en hel rad saker, allt ifrån att fylla på foder ute på fiskodlingen till att vara på studiebesök till att göra saker på datorn. Jag kommer att fortsätta min praktik med att jobba med fysiska uppgifter ute på odlingen samt ett annat projekt på kontoret i Luleå som är mer teoretiskt.

Jag tror att jag framför allt lär sig mest om hur det är att vara på en arbetsplats, lite mer om hur man ska bete sig och hur allt fungerar. Mycket är självklart för de som har jobbat en längre tid, men inte alltid för oss yngre. När man sitter i skolbänken så är det svårt att försöka föreställa sig vad som kommer till nytta ute i arbetslivet, man förstår nu vad skolan faktiskt har gett och vad jag skulle behöva lära mig för att bita mig kvar. För det har jag verkligen lärt mig, att Vattenfall är ett ställe man verkligen ska försöka bita sig kvar på!