Tekniksprånget samlade arbetsgivarna i Karlstad

Älvkullegymnasiet i Karlstad har ett av Sveriges största teknikprogram och ett populärt naturvetenskapsprogram. Onsdagen den 3 december var Tekniksprånget på besök. Först fick skolans studenter höra om praktikprogrammet och sedan anordnades en lunchträff för regionens arbetsgivare.

Träffen inleddes av landshövding Kenneth Johansson som berättade att vi kan hitta ingenjörer inom en mängd olika områden på arbetsmarknaden. Han uppmanade arbetsgivarna att stödja initiativ som Tekniksprånget då det handlar om vår gemensamma framtid. Som exempel tog han upp de kommunanställda ingenjörerna i Värmland, om fem år har var fjärde gått i pension.

Nästa talare var Ulf Lidberg, projektledare på Compare, IT-företagens samverkansorganisation i regionen. Han berättade bland annat att många av företagen i IT-branschen söker högutbildade personer och att andelen kvinnor ökar men fortfarande bara står för en fjärdedel. Slutligen delade Rozana Hanna med sig av hur hon upplevt de senaste månaderna som praktikant inom Tekniksprånget. En händelserik period som inneburit många nya insikter. Nu siktar Rozana på att bli kemiingenjör.

NWT var på plats och rapporterade från besöket, läs artikeln här.