Jobba med några av samhällets viktigaste frågor på MKB Fastighets AB

MKB Fastighets AB har drygt 23 000 lägenheter och 1 100 kommersiella lokaler. Under våren gör Claes Eriksson sin praktik här och bland hans kollegor finns ett antal ingenjörer som framförallt har läst inriktningarna Väg- och vatten eller Lantmäteri.

Den stora bredden är en av fördelarna med att vara på MKB tycker Claes. Han får se både hur det är att jobba på ett kommunägt bostadsbolag och arbeta med människor inom olika yrkesområden. Claes handledare Christian Sjölund började själv som praktikant på MKB en gång i tiden. Christian tror att många känner en stolthet i att jobba på MKB då bolaget spelar en viktigt roll i Malmö.

Vad har du fått göra på din praktik?
– Jag har varit ute på olika områden och fått se hur arbetet går till. Alltifrån nyproduktion till att spendera dagar med husvärdarna för att förstå hyresgästernas behov. Dessutom har jag haft några mindre egna uppgifter så som att kategorisera ritningar. Mitt favorithus bland MKB:s fastigheter är ”Boogievagnen” på Köpenhamnsvägen, ritad av arkitekterna Jaenecke och Samuelson, berättar Claes.

Hur är det att vara handledare?
– Jag upplever inte att det är jobbigt utan jag får hjälp med massor av saker som jag inte har hunnit med. Claes har kommit bra in i arbetet och hjälper mig med riktiga projekt. Dessutom får jag nya infallsvinklar där det annars är lätt att hamna i gamla hjulspår, säger Christian.