Momento – Designar och tillverkar specialverktyg

Välkommen till Momento! Vi designar och tillverkar specialverktyg och vi är experter på det vi gör. Företaget grundades 1951 och idag är vi en av världens främsta tillverkare av hylsor för maskinell mutterdragning. Momento erbjuder även toppkvalitativ värmebehandling för att ge produkterna ökad styrka och hållbarhet.

Momentos kontor, lager och högteknologiska tillverknings- och robotpark ligger i Flen Sörmland. Vi är idag en marknadsledande aktör med export till ett 50-tal länder över hela världen. Våra nyckelord är kunskap, kvalité och hållbarhet och vi söker dig som vill vara en del av vårt spännande företag.

Som praktikant hos oss kommer du att få en unik inblick i hur det mindre företaget arbetar med de stora och heltäckande processerna. Då allt sker under ett och samma tak kommer du att få ta del av hela produktflödet- från idé, design- och produktutveckling, konstruktionsarbete i Solid Works, produktion och tillverkning till leverans av färdig produkt. Givet detta söker vi dig som har ett brinnande teknikintresse samt en vilja och nyfikenhet att lära sig nya saker. Då du kommer att arbeta en del med CAD/programmering ser vi gärna att du har testat på detta under din gymnasieutbildning.