Praktik på Volvo lockar tjejer i Eskilstuna

Idag skriver Eskilstunakuriren om Tekniksprånget och praktikanterna på AB Volvo i Eskilstuna. Fyra av deras sex praktikanter är tjejer och Tekniksprånget möjliggör för arbetsgivare att satsa på just tjejer för att locka dem till tekniska yrken.

För Emma Ringström som praktiserar på elinstallation har praktiken öppnat ögonen för vidare ingenjörsutbildning, och likaså för Lina Al Mandlawi som praktiserar på motorsidan inom VCE.

På arbetsgivaren Volvo i Eskilstuna hoppas man såklart att praktikanterna söker sig till ingenjörsutbildningar för att sedan komma tillbaka till Volvo. – Det är drömmen att få tillbaka de här sedan. Jag vet ju precis vem den här personen är, och det är det bästa som kan hända när man ska anställa att man vet vem det är man anställer, menar Patrik Härdner på Volvo CE.