Östersunds kommun – En praktik som gör skillnad

Det finns mycket spännande arbetsuppgifter en ingenjör kan arbeta med inom en kommun. Som ingenjör hos oss får du arbeta med frågor som påverkar hela Östersund. Östersunds kommun har tre roller. Att vara samhällsbyggare, arbetsgivare och leverantör av kommunal service. Vi arbetar bland annat med skola, vård, omsorg, gator, fastigheter och miljö. Med omkring 5000 medarbetare är Östersunds kommun en stor arbetsgivare. Vi letar därför hela tiden fler medarbetare som vill hjälpa oss att ge god service till Östersunds invånare. Vårt arbete för en bättre miljö och en bättre stad har för tredje året i rad gjort oss till finalist i den internationella kampanjen Europeiska trafikantveckan. Våra permanenta åtgärder har gett oss stor uppmärksamhet och vi har även blivit utsedda till bästa stadskärnan. Tillsammans med dig vill vi uppfylla vår vision: ”Ett demokratiskt, socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart Östersund”.

Vi tar emot praktikanter på vår tekniska förvaltning. Här jobbar vi med allt från vatten och fastigheter till fritidsanläggningar, renhållning, trafikanläggningar och parker. Alla verksamheterna är av teknisk natur och här finns chansen att prova på många spännande jobb. Med 260 medarbetare finns expertkunskap inom en mängd olika områden och vill du få chansen att ta reda på vad en ingenjör kan arbeta med är det här du ska söka praktik!

Vi söker dig som är intresserad av att lära dig nya saker och av att utveckla metoder och arbetssätt. Som person är du lyhörd, engagerad och bra på att ta egna initiativ. Vi ser gärna att du gått teknikprogrammet på gymnasiet. Nu har du chansen att, genom Tekniksprånget, komma och praktisera hos oss och få en inblick i den mångfalden av yrken och verksamhetsområden vi har. Kanske ditt framtida yrkesval finns hos oss?

Välkommen in med din ansökan!