Väderstad – Intresserad av att bli ingenjör? På Väderstad har vi världens viktigaste jobb!

Väderstad har vi världens viktigaste jobb, vi hjälper lantbrukare att förse jordens befolkning med mat. Vårt uppdrag är att utveckla lantbruksmaskiner och metoder som underlättar lantbrukarnas arbete och förbättrar deras resultat. På Väderstad möter du ett företag som tror på idéernas kraft – allt är möjligt, en utvecklande miljö med möjligheter för alla att växa, högteknologisk utveckling och modern produktion samt ett välskött familjeföretag med en sund företagskultur.

Väderstad AB är ett expansivt familjeföretag som utvecklar, tillverkar och säljer lantbruksmaskiner för jordbearbetning och sådd. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Väderstad, där huvudkontoret ligger. Företaget omsätter ca 2,2 miljarder SEK och finns representerade i 40 länder, varav egna försäljningsbolag i 13 länder. Antalet medarbetare uppgår till ca 1200, varav ca 800 på plats i Väderstad. På Väderstad arbetar vi från idé till en färdig produkt, vilket innebär att vi också erbjuder många olika typer av arbeten inom företaget.

Som praktikant hos oss erbjuder vi dig ett spännande uppdrag i ett innovativt företag. Den huvudsakliga inriktningen på praktiken kommer att beröra ingenjörsyrkets olika inriktningar kopplat till vår verksamhet. Du kommer att tillhöra vår produktionsavdelning där du får en utsedd handledare och ditt uppdrag kommer att beröra områden som teknik, kvalitet och tillverkning. Vi kommer att ha möjlighet att anpassa praktikens innehåll utifrån dig som söker, utifrån just dina intressen, förväntningar och förutsättningar.

Vill du få inblick i hur det kan vara att arbeta som ingenjör i ett modernt tillverkande företag? Då är det kanske just dig vi söker. Vi tror att du som person har en positiv inställning, att du har en analytisk förmåga samt är intresserad av att lära dig nya saker och utvecklas som person. Vi söker dig som med fördel har ett teknikintresse och som vill hjälpa oss att vidareutveckla våra arbetssätt inom produktionen. Som praktikant inom ramen för Tekniksprånget, ser vi dig som en viktig resurs för oss och som en potentiell framtida medarbetare.

Vill du bidra till vår fortsatta utveckling som företag?

Varmt välkommen med din ansökan!