Elin blev vårens praktikant!

Elin Reinodt, som just nu gör sin praktik på Halmstad Fastighets AB (HFAB), har blivit utsedd till Vårens praktikant. Det var hennes handledare Sandra Lindén och Rikard Ahlgren som skickade in följande nominering:

Elin har hjälpt oss i våra pågående och planerade projekt och drivit egna uppdrag självständigt. Hon är nyfiken, engagerad, söker själv efter och har otroligt lätt för att ta in information. Utefter de uppgifterna hon har, drar hon slutaster, lämnar förslag eller fattar egna beslut. Hon ifrågasätta saker hon tycker är fel och frågar när hon inte förstår. Elin har på ett fantastiskt fint och naturligt sätt tagit sin plats i organisationen och blev snabbt en i ”gänget”. Elin har förtjänat och därigenom fått ett stort förtroende i de uppgifterna hon arbetat med. Allt detta är viktiga framgångsfaktor som utvecklar både Elin och de kommande organisationer hon blir del av. Vi behöver engagerade, positiva och kreativa ingenjör nu och i framtiden och vi ser en kommande stjärna i Elin.

Varför tror du att just du har fått utmärkelsen?

– För att jag tycker att det är så roligt att vara här. Jag är på ett fastighetsbolag och det är inom byggbranschen jag vill jobba. Då jag är väldigt intresserad av det vi gör känner jag ett starkt engagemang. Jag ställer mycket frågor och får en drivkraft att genomföra de uppgifter jag blir tilldelad.

Vad har du fått göra under din praktik?

– Båda mina handledare är projektledare så jag har suttit med under många möten för att lyssna, lära och skriva protokoll. Störst och roligast har varit att få driva ett eget mindre projekt. Vi håller på att bygga om en parkeringsplats där det ska uppföras ett konstverk som jag varit ansvarig för med stöd från mina handledare. Bland annat har jag hållit i kontakten med arkitekten och konstruktören. Dessutom har jag haft mindre uppgifter inom olika projekt som pågår.

Vilken har den största utmaningen varit?

– Det egna projektet har varit mest utmanande. Under hela praktikperioden har jag fått ta mycket mer ansvar och fått göra mycket mer än jag någonsin hade trott.

Till hösten har Elin sökt civilingenjörsutbildningen Väg- och vatten på Lunds Tekniska Högskola och hennes tips till alla som funderar på att söka till Tekniksprånget är att ta chansen:

– Det har varit jätteroligt och jättenyttigt! Jag var ganska sker på vad jag ville läsa innan men nu vet jag till hundra procent.

Här kan du läsa Hallandspostens intervju med Elin.