Tekniksprångare tar över Sverige

Nu börjar ca 460 ungdomar sina fyra månaders praktik runt om i Sverige. Arbetsgivare i alla olika sektorer får chansen att träffa framtidens talanger och praktikanterna får se hur ingenjörsyrket kan se ut från insidan. På Tekniksprånget får vi mail och bilder från nya praktikanter som vill dela med sig av sin praktik. Bland annat från Theresia som gör praktik på SSC i Kiruna. Följ hennes resa på bloggen Rymdthessan.

10517561_948866428495063_3485588441075160185_n

På IVA har våra egna praktikanter kommit på plats, Era och Patrik kommer att driva Tekniksprångets instagramkonto @teknikspranget under sina första två veckor. IBM har dubblat antalet praktikanter och har i höst anställt tolv. Tolv lyckliga ungdomar (se bild ovan) kommer att få jobba i skarpa projekt och bidra stort till verksamheten. På Nacka Kommun kommer Amanda och Sofia ta reda på om ingenjörsyrket är något för dem. Sofia har drömt om stadsplanering sedan gymnasiet. På trafikenheten kan drömmen bli till verklighet.

Välkomna alla nya praktikanter. Hoppas ni får fyra fantastiska månader. Tveka aldrig att höra av er till oss och berätta om hur ni har det!