Tekniksprånget visar: Anställningstrygghet och balans i livet viktigast för unga

I en undersökning gjord på över 1000 sökande till Tekniksprånget visar Tekniksprånget att anställningstrygghet och balans mellan privatliv och arbetsliv är viktigast för unga.

– Att 19-åringarna rankar balans och trygghet högst är mycket intressant. Tillsammans med det faktum att de gärna vill arbeta i team ställer det nya krav på många arbetsgivare. Arbetsgivarna bör kommunicera att de vill tillgodose dessa behov, säger Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Tekniksprånget.

Undersökningen visar också att frågor som mångfald och miljö engagerar målgruppen. Se undersökningen i sin helhet här. Många har plockat upp på undersökningen som enligt Sveriges Ingenjörer bekräftar vad till exempel Kairos Future också säger om målgruppen.