Tekniksprånget talar kompetensförsörjning i Göteborg och Östersund

Under en hektisk tisdag träffade Tekniksprångets verksamhetsansvariga Alexandra Ridderstad Region Jämtland Härjedalen och näringslivet i Östersund för en inspirerande frukost om hur Tekniksprånget bygger broar mellan skola och arbetsliv. Lite senare i Göteborg höll Tekniksprånget, tillsammans med IVA Väst, ett seminarium kring kompetensförsörjning med Jan-Eric Sundgren, styrgruppsordförande i Tekniksprånget och senior rådgivare på Volvo Group, Tord Hermansson, Director of Research & External Contracts på Volvo Car Group, Anne Tarnow, före detta tekniksprångare på SCA och Eva Glaumann från Tekniksprånget. Frågan på bordet var hur vi säkrar morgondagens ingenjörskompetens. Sverige har en lång tradition av ingenjörskunnighet men global konkurrens gör att vi står inför nya utmaningar. Tekniksprånget bidrag genom att ge unga en glimt av ingenjörsyrkets möjligheter. Tack för en givande tisdag!