Nordnet – En nytänkande bank som sätter spararna i förarsätet

Nordnet erbjuder tjänster som gör det enkelt att spara, placera och låna. Med smarta lösningar och ett modernt synsätt vänder vi oss till aktiva sparare i de nordiska länderna. Vi är +420 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi samarbetar, utbyter idéer och använder våra spetskompetenser för att hela tiden förbättra mötet med våra kunder och målgrupper.

Nordnet bör främst ses som ett framgångsrikt IT-företag där de senaste teknologierna används och några av landets mest krävande IT utmaningar finns. Hög teknisk kompetens är en förutsättning  eftersom transaktionsintensiv värdepappershandel är vår kärnverksamhet. Som arbetsplats erbjuder vi spännande roller i en snabbrörlig bransch vilket kräver medarbetare med ett pragmatiskt och entreprenöriellt mindset, likväl som personer med stor samarbetsvilja.

Något av det viktigaste för oss är att våra anställda delar våra värderingar, våra hörnstenar. Vi är en bank men vi är annorlunda och transparenta; smarta, nyfikna, ärliga och engagerade. Om du gillar den inställningen, och delar våra värderingar, kommer du troligen även att gilla Nordnet som arbetsgivare under din praktik.

Vi erbjuder
Som praktikant på Nordnet kommer du att få en unik möjlighet att få inblick i centrala delar av verksamheten. Du kommer att praktisera tillsammans med en eller flera handledare i ett aktivt och socialt team. Arbetet rör viktiga serverkomponenter och applikationer i Windows miljö.

Detta är du
Vi söker dig som har ett stort intresse för modern teknik och som brinner för att lära dig nya saker. Du bör trivas i en dynamisk omgivning med högt tempo och intensivt samarbete. Du bör ha intresse för IT drift och då specifikt Windows server miljöer.

Vi tror att du har erfarenhet/intresse av:

  • Du har ett brinnande intresse för Windows baserade servrar och kringliggande tjänster
  • Intresse av kringliggande teknik såsom nätverk, virtualisering och lagring
  • Intresse av problemlösning
  • Erfarenhet av att pyssla med Windows baserade system
  • Erfarenhet att skriva dokumentation på engelska
  • Erfarenhet av att samarbeta i team och jobba mot gemensamt mål