Mycket ansvar på ett energibolag med fokus på miljön

Tranås Energi jobbar för miljön, det har Alice fått uppleva på nära håll som praktikant.

”Tranås Energi har beslutat att bygga en solcellsanläggning på taket på sitt nya kraftvärmeverk. Mitt uppdrag är att göra en förstudie inför projektet och besöka entreprenörer och anläggningar som redan har solceller. Det är bra stämning här och jag blev förvånad över hur fria händer jag fick, det känns bra! Besöken har varit väldigt roliga, jag har bland annat varit och tittat på MegaWattparken i Västerås. Sen har det varit kul att få se andra delar av företaget, som vattenkraftproduktionen, också. Jag blev förvånad över hur mycket man kan göra för miljön, med fiskvägar inom vattenkraften och lokalt biobränsle till fjärrvärmen till exempel. Tranås Energi lever upp till vad de säger om att värna om miljön.” Alice, praktikant på Tranås Energi