Nobia – praktik i en spännande och utvecklande miljö

Vill du utvecklas och få en inblick i ingenjörsyrket i en internationell koncern som har en stor bredd av möjligheter? Ta chansen och sök praktikplats hos oss genom Tekniksprånget 2016! Nobia är Europas ledande köksspecialist med ett tjugotal starka varumärken. Verksamheten består av utveckling, tillverkning och försäljning av kökslösningar.

Vårt mål är att inspirera människor till att uppfylla sina köksdrömmar. Vi utvecklar funktionella och snygga kökslösningar utifrån insikter om dagens konsumenter och gedigen kökskompetens. Köken säljs under egna varumärken samt under private label.

Nobia har 13 produktionsanläggningar i sex länder i Europa, där köken tillverkas och monteras. Varje vecka tillverkar vi över 140 000 skåp och möter cirka 70 000 konsumenter i våra butiker. Fokuseringen på kök gör det möjligt att dra nytta av gemensamma kompetenser genom hela värdekedjan – över nationsgränser och varumärken.

Nobia har totalt cirka 6 000 medarbetare och en omsättning på cirka 13 miljarder kronor. Verksamheten är organiserad i tre geografiska regioner – Norden, Storbritannien och Centraleuropa. Huvudkontoret är beläget i Stockholm och aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.

Som praktikant hos Nobia får du en unik insyn i vår verksamhet samt i ingenjörsyrket. Genom tekniksprånget vill vi knyta nya kompetenser till oss samt uppmuntra yngre ingenjörer/tekniker att arbeta hos oss. Vi bistår med engagerade handledare och erbjuder två spännande uppdrag!

Båda våra uppdrag har placeringsort Tidaholm.

Produktionsteknik

Vill du vara delaktig i utvecklingen av processer och maskiner i fabriken? Som tekniksprångare inom produktionsteknik får du samarbeta med operatörer i en tillverkningsmiljö samt vara med och driva förbättringsarbeten med hjälp av Lean-verktyg.

Till detta uppdrag söker vi dig som är tekniskt intresserad av maskiner och flöden. Du får gärna vara intresserad av produktionsflöden och logistikupplägg.

IT

Som tekniksprångare på vår IT-avdelning får du möjlighet att vara med och implementera, testa och driva nya system och lösningar. Du kommer att stötta våra fälttekniker i deras arbete och få en praktisk erfarenhet från en komplett IT-organisation.

Vi ser att du som söker har kunskaper och ett stort intresse inom området. Kunskaper inom programmering och kodning är meriterande, men inte ett krav.

I din ansökan om praktikplats hos oss vill vi att du berättar om dig själv och vad du är intresserad av att jobba med i framtiden.

Varmt välkommen med din ansökan!