Sveriges Radio – Ett företag i allmänhetens tjänst

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Vår drivkraft är att dagligen syna det nya, granska det invanda och ompröva det klassiska. Att göra radio i världsklass kräver nämligen lagarbete i världsklass. Från våra morgonpigga IT-tekniker till våra nattsuddande reportrar som dygnet runt ser till att vi levererar trovärdiga, oberoende nyheter till en krävande och smart publik. Hos oss är sunda värderingar en nödvändighet, olika åsikter en ny möjlighet och vi välkomnar alla att komma som dom är. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället.

Sveriges radio är ett företag i ständig utveckling, inte minst när det gäller tekniken som möjliggör att producera och sända radio via FM och på webben. Vi är en arbetsplats i teknikens framkant där vi ständigt utvecklar nya tekniska lösningar. Utöver det som du hör i radion och på webben arbetar ingenjörer och andra högskoleutbildade personer med att utveckla system, tekniska lösningar, säkerställa rätt ljudkvalitet, se till att våra reportrar har fungerande verktyg för att sända sitt material mm. Vårt material finns idag bland annat på sverigesradio.se och via appen -Sveriges Radio play.

Vi finns på 25 orter, från Kiruna i norr till Malmö i söder – 25 lokala P4-kanaler sänder nyheter, program och trafikinformation i hela landet. En vanlig dag lyssnar nära 60 procent eller 4,5 miljoner i åldern 12-79 år på Sveriges Radio. Vi sänder under ett år nära 170 000 timmar radio. Vår publik hittar oss också på sociala medier, på vår webb och i poddradio. Sveriges Radio har många olika yrkesroller, varav många jobbar inom journalistik och teknik/IT. Behovet av engagerade utvecklare och IT-tekniker är stort och möjligheterna för dem som söker sig till Sveriges Radio är många.

Som praktikant kommer du att få kontakt med en teknikintensiv verksamhet. Du kommer att jobba utifrån din kompetens och ditt intresse inom vår supportverksamhet.

Arbetstiden är vanlig kontorstid med placering i Radiohuset i Stockholm.