Tekniksprånget lovprisas av praktikant på Volvo Cars

August Karlsson som gör Tekniksprångets praktik på Volvo Cars, fick chansen att träffa Håkan Samuelsson, vd på Volvo Cars. Vi ringde upp honom för att höra hur det var men också höra hur han har det på praktiken över lag. 

Varför sökte du till Tekniksprånget?

– Jag hade en ganska snäv uppfattning av vad man gör som ingenjör och ville skapa en egen uppfattning av vad man kan göra. Att då få testa på att arbeta som ingenjör innan jag läser vidare kändes som en bra grej och dessutom verkade det väldigt kul!

Vad har varit det roligaste med praktiken?

– Variationen och det ansvar man får. Jag får vara med i nybilsprojekt, gå på intressanta möten och kurser och arbeta med kluriga uppgifter. Det är kul att jobba på ett företag där man kan arbeta med en uppgift och sedan gå ner och kolla på hur det ser ut i verkligheten på en fysisk bil.

Vad är det viktigaste du har lärt dig under praktiken?

– Att ta för sig; tar man för sig så får man roligare arbeten och mer kunskap, för det finns så mycket man kan lära sig om man kommer på att fråga och ta lite initiativ. Kombinerar man det med nyfikenhet blir allt mycket roligare.

– En sån sak var när en kompis frågade Volvo Cars VD Håkan Samuelsson om vi kunde få träffa honom och vi blev inbjudna på lunch med honom på hans kontor. Vi ställde en massa frågor, diskuterade hur vi såg på Volvo Cars och berättade vad vi arbetar med. Det var väldigt trevligt och gav en unik möjlighet att se hur ett företag som Volvo Cars drivs från ovan.