SolidEngineer AB – lär dig allt om CAD och programmering

SolidEngineer ABs värdeerbjudande grundar sig på att driva fram bättre och effektivare metoder för att ta fram innovationer som tillför konkurrenskraft för kunden. Då förutsättningar för industriell verksamhet radikalt förändrats de senaste åren och den globala konkurrensen hårdnar ökar kraven på svenska företag att utvecklas till att agera ännu effektivare och snabbare. SolidEngineers framtid handlar om att fortsätta inspirera till framgång och synliggöra dolda möjligheter i våra kunders verksamheter. Vi gör det med stöd av erfarenhet, spetskompetens och marknadsledande mjukvaruverktyg.

Verksamheten etablerades 1996 och består av 30 kreativa talanger. Huvudkontoret finns i Täby och lokalkontor i Göteborg, Karlstad, Helsingborg, Huskvarna, Västerås samt Sundsvall. SolidEngineer har mer än 1400 kunder i Sverige. Våra kunder finns bl.a. inom industrisegmenten maskinindustri, medicinsk industri, telecom, fordonsindustri och konsumentprodukter.

Det du kan förvänta dig av en praktik hos oss på SolidEngineer är en gedigen inblick i hur vi arbetar med att hjälpa våra kunder att effektivisera sin produktutveckling genom CAD, CAM och PDM-mjukvaran SOLIDWORKS. Du kommer bl.a. få att arbeta med programmering för CAD-automatisering och produkthanteringssystem i konkreta kundprojekt.