Maria är vårens praktikant

Nu är vårens praktikant utsedd! Vinnaren Maria Oxelman har de fyra senaste månaderna praktiserat på NCC i Göteborg och nominerades av sin handledare Marie Falk:

 ”Maria har med stor entusiasm och en positiv inställning genomfört sin tid hos oss på NCC Örgryte Torp. Maria har visat sig mycket intresserad av både ingenjörsyrket och byggbranschen, tagit till sig kunskap i ett rasande tempo och visat framfötterna då hon orädd tagit sig an och utfört alla de uppgifter som tilldelats henne på ett exemplariskt sätt. Byggbranschen behöver fler tjejer som Maria!”

Först den obligatoriska frågan, hur känns det?

– Jättekul, overkligt, det här var inte alls något jag kunnat tänka mig!

Vad har du fått göra under din praktik?

– Den har varit varierande och inneburit mycket ansvar. Jag har fått en tydlig inblick i vad rollen som arbetsledare på en byggarbetsplats innebär, bland annat genom många möten med konsulter och NCCs teknikavdelning. Jag har även passat på att intervjua olika ingenjörer om deras jobb och gjort studiebesök på andra företag.

Maria är mycket positiv över sin praktik men framhåller också att det kan vara ovant att komma mer eller mindre direkt från skolan till den här typen av arbetsplats:

– Som ung och kvinna sticker jag ut. Stämningen är bra här men det har varit lite utav en utmaning att smälta in.

Maria hörde först talas om Tekniksprånget genom ett hemutskick och har flera klasskompisar som gjort praktik hos andra arbetsgivare i stan. Nu siktar hon på en framtid som ingenjör.

Hur går tankarna inför framtiden?

– Jag har sökt till Chalmers i höst och hoppas komma in på programmet Arkitektur och teknik. NCC erbjuder olika möjligheter för studenter, kanske kommer jag tillbaka hit under min studietid eller när jag läst klart.

Stort lycka till från oss på Tekniksprånget!